Тото Шанс The Medical Spa - Тонизиране и релаксация.

Тото Шанс The Medical Spa e незабравимо преживяване, вдъхновено от смяната на сезоните. Позовавайки се на мъдростта на природата, процедурите които се предлагат, възстановяват естественото равновесие на тялото.

Тото Шанс The Medical Spa разполага с вътрешен басейн с минерална вода, тангенторни вани, сауна, джакузи, солариум, парна баня, зона за релакс, фитнес, масажни кабинети.

ТОТО ШАНС THE MEDICAL SPA

Минерален басейн

Минерален басейн

Минералната вода на Велинград е известна далеч извън пределите на България. Благоприятното въздействие на водата и нейните лечебни свойства са познати от хилядолетия. Още древните траки, които населявали Чепинската долина през пети век преди новата ера, а след това римляните са използвали минералната вода във Велинград. По тези места Римската войска е пращала ранените си войници да се възстановяват.
По изобилие и разнообразие на минерални води Велинград се нарежда на първо място в България. Тук са най- богатите хидротермални находища.
Минералната вода в хотел “Тото Шанс“ е от находище “Велинград-Чепино”, известно с изключителните си лечебни качества. Лечебно-профилактичните й свойства са потвърдени, както от научните изследвания, така и от натрупания опит при лечението на различни болести.
Изворите в Чепино са с температура от 40 - 45℃ и с най-голям дебит. Тази температура благоприятства за максималното използване на лечебните свойства на минералната вода.

Състав на водата

ОБЩА ХИПЕРТЕРМАЛНА, УМЕРЕНОАЛКАЛНА, СУЛФАТНО-ХИДРОКАРБОНАТНО-НАТРИЕВА, СИЛИЦИЕВА, СИЛНО ФЛУОРНА

231

ОБЩА МИНЕРАЛИЗАЦИЯ

44,3 mg/l

СУЛФАТИ

51,65 mg/l

ХИДРОКАРБОНАТИ

19,05 mg/l

КАРБОНАТИ

47,60 mg/l

НАТРИЙ

4,90 mg/l

КАЛИЙ

4,90 mg/l

КАЛЦИЙ

45,76 mg/l

МЕТАСИЛИЦИЙ

4,50 mg/l

ФЛУОРИД

0,01 mg/l

ХИДРОСУЛФИД И СЕРОВОДОРОД

ТОТО ШАНС THE MEDICAL SPA

Масажи и балнео процедури

Над 20 различни СПА процедури

В Тото Шанс The Medical Spa се предлагат над 20 различни балнео и физиотерапевтични процедури като масажна яка, масаж гръб, масаж на цяло тяло, хидроджет, тангентор, масажно легло Nuga Best, нефритени сфери, нискочестотен колан, турмалиеви камъни, турмалиново килимче, лазер терапия, ултразвук, детоксикатор, магнитотерапия, немектродин, джакузи, сауна, парна баня, солариум и др.

Всички те имат не само профилактичен, но и лечебен характер. Въздействат изключително благоприятно при кожни алергии и различни видове заболявания. Стимулират периферната нервна система, намаляват мускулните спазми и нормализират подвижността на ставите.

Тангентор

Представлява специална вана за хидротерапия, извършвана с подводен струен масаж. Използва се много често за биостимулиране и възстановяване.

Хидроджет

Хидроджет – представлява масаж на цялата задна част на тялото/гръб и долни крайници/. Препоръчва се при заболявания на гръбначния стълб, артритни и артрозни заболявания.

Цялостен масаж

Обхваща масажа на цялото тяло, като се има в предвид подобряването на тонуса и кръвообръщението на цялата мускулатура. Препоръчва се за общото тонизиране на организма.

Масажна яка

Обхваща торакална и цервикална област на гръбначния стълб. Препоръчва се при ошипяване, мигрена, плексит.

Масаж гръб

Обхваща мускулатурата на целия гръбначен стълб. Препоръчва се при опорно-двигателни заболявания, проблеми с периферната нервна система.

Масажно легло Nuga Best

Представлява масаж на мускулатурата около гръбначния стълб съчетан с лека екстензия и инфра червено затопляне.

Нефритени сфери

Масажът може да бъде съчетан с нискочестотен колан и нефритени сфери. Използват при болезнени стави и вътрешни органи.

Нискочестотен колан

Подобрява обмяната на веществата и перисталтиката на червата.

Турмалинови камъни

Използват се за обща детоксикация на организма.

Турмалиново килимче

Използва се за рефлексо терапия на стъпалата.

Лазер терапия

Апарат от физиотерапията, използва се при заболявания на гръбначния стълб, артрити, артрози.

Ултразвук

Използва се при заболявания – плексити, артритни заболявания, фрактури, дископатии.

Детоксикатор

Използва се за цялостно извличане на токсини.

Магнитотерапия

Магнитотерапията се използва при артрози, артрити, плексити, неврити, болки в областта на мускулите, сухожилията, ставите, фрактури.

Немектродин

Немектродинът се използва при плексити, артритни заболявания, артрит, фрактури, дископатии.

Джакузи

Използва се основно за релаксация на тялото.

Сауна

Сауната е суха и се използва за тонизиращо и релаксиращо действие.

Парна баня

Използва се за цялостно тонизиране и детоксикация на организма.

Солариум

Ултравиолетовите лъчи на солариума се използват за изравняване или придобиване на тен, както и при лечението някои кожни заболявания.